Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rumos-meggyes krémes piskótatekercs
3 tojás,10 dkg porcukor,10 dkg finom liszt,2 csapott evőkanál kakaó,1 csapott teáskanál sütőpor,8 ek. meleg víz,1 ek. olaj,1 ek. rum
Krémhez:3 dl. tej,3 csapott ek. liszt,10 dkg. vaj,6 dkg. porcukor,2 ek. rum,4 ek. fejtett meggybefőtt. Elkészítés: A piskótához először összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és félretesszük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.Szakaszosan hozzáadjuk a 8 evőkanál meleg vizet, az 1 ek. olajat és az 1 ek. rumot, majd azokkal is jól kikeverjük. Ezután apránként beleszórjuk a lisztes keveréket és a tojások fehérjét széles mozdulatokkal a tojássárgás masszához keverjük.
Az egészet a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.Ha megsült a piskóta, rögtön kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és még melegen, konyharuha segítségével feltekerjük.
Ha kihűlt, megkenjük a következő krémmel:
a lisztet elkeverjük 1 dl. hideg tejjel, a többit odatesszük forrni. Ha felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük. Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat a porcukorral és a rummal nagyon jól kidolgozzuk és ha mindkettő langyosra hűlt, összekeverjük.
A megtöltött piskótára rászórjuk a fejtett meggyet, kissé belenyomkodjuk a krémbe és roláddá sodorjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercs külső oldalát is és a sütőpapíron lévő megszáradt morzsával meghintjük a tetejét.
|
|
szanto hajnalka írta 11 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 4 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 5 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:
Koszonom Annacskam!Jol vagyok!most kicsit tobb idom ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!