Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg.liszt, 10. dkg. vaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 cs. vanilia, 2 tojás sárgája, plusz 1 egész tojás, 7 dkg, cukor, 2 ek. tejföl.
Töltelék: 65 dkg. túró, 1 vanilia, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg. cukor,1 tojás sárgája, pici só.
Az alsó tészta lekenéséhez és a felső tészta megszórásához:
6 ek. baracklekvár, 6 ek. darált dió, 5 dkg. durvára vágott dió. 1 ek. cukor, 1 tojás.
Elkészítés: A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd eldolgozzuk a többi belevalóval és símára gyúrjuk. Az összegyúrt tésztát két egyforma darabra vágjuk, az egyik lapot kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A túrótölteléket a leírás szerint összeállítjuk, keményre felverjük a 3 tojás fehérjét (2 kimaradt a tészta készítésekor) és ezt is lazán hozzákeverjük. A tepsiben lévő kinyújtott tésztára rákenjük a baracklekvárt, rászórjuk a darált diót, rákenjük a túrót, szépen eligazítjuk rajta és befedjük a második kinyújtott lappal. Kissé megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk, tojás fehérjével megkenjük, rárakjuk a durvára darabolt diót, némi kristálycukrot és előmelegített sütőben előbb 190 fokon, majd visszavéve a hőt 170 fokra kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Én tettem a túróba 2 evőkanál búzadarát.
Az eredeti recept "Vicikó"-tól való.
|
|
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 4 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 4 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
Domján Mária írta 4 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:
Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok
Domján Mária írta 4 napja a(z) Fügesajt. képhez:
Józsikám ennek hogy lett ilyen csodálatos szine azt hittem ...
Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Anna! Nagyon szépen köszönöm.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!