Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tökmagos kenyér
Hozzávalók: 55 dkg. tökmagos kenyér Mix liszt, 25 dkg. finom liszt, 1 dkg. só, 1 főtt krumpli lereszelve, 2 ek. olíva olaj, 3 dl. langyos víz, 1,2 dl. langyos savó, 3 dkg. élesztő mokkáskanál cukorral, egy dl. langyos folyadékkal felfuttatva (a folyadék a megadott mennyiségből használandó fel).
Elkészítés: A szobahőmérsékletű liszteket egy nagyobb tálba átszitáljuk. Hozzátesszük a felfuttatott élesztőt, az összeöntött folyadékokba elkevert sót és alapos dagasztás után langyos helyen szépen megkelesztjük.
Utána még átgyúrjuk, megformázzuk, szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőformába tesszük (most kerek jénaiba tettem) és megkelesztjük. Ha duplájára kelt, felületét éles késsel 3 helyen bevágjuk, vízbe mártott ecsettel megkenjük, lefedjük a jénai tetővel és 220 fokra előmelegített, párásított sütőben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 200-ra és kb. 40-50 perc alatt szép barnás-pirosra sütjük. Kivéve a sütőből rácsra helyezzük, ismét megspricceljük hideg vízzel, hogy szépen pattogva, cserepesedjen meg a teteje. Ha kissé kihűlt szeletelhető.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 6 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!