Finomságok Konyhája: sós pálcika (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

sós pálcika

Sós pálcika


Hozzávalók:

80 dkg. finom liszt,
20 dkg. félfogós liszt,
5 dkg. friss élesztő 1 kockacukorral felfuttatva,
45. dkg. zsír,
1 pohár tejföl,
3 teáskanál só,
2 teáskanál szezámmag,
2 teáskanál fenyőmag,
Ha szükséges, langyos tej az összeállításhoz (liszt minőség függvényében)

Elkészítés:

1 dl. langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt az egy szem kockacukorral. Egy nagy tálba beleszitáljuk a kétféle lisztet, majd eldörzsöljük a zsírral és a sóval, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, apránként lazítjuk az egy pohár tejföllel és, ha szükséges még langyos tejet is adunk hozzá. Összeállítjuk és jól kidolgozzuk a tésztát. Nem kell megijedni, ez egy elég zsíros alapanyag, de lisztezett deszkán jól kezelhetővé válik.
Amikor simára dolgoztuk a tésztát, letakarva fél órát pihentetjük, illetve kelesztjük.
Ezután kétfelé vesszük és nem túl vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval tetszés szerinti csíkokat metsszünk, felvert tojással szépen, még egybefüggő állapotában lekenjük és megszórjuk különféle magvakkal.
Hosszú pengéjű, széles késsel alányúlunk egy sor felmetszett pálcikának és egyben a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a sorokat, amíg e deszkáról el nem fogy. Ekkor egy villa segítségével kissé eltávolítjuk egymástól a pálcikákat és kb. 20 terces tepsiben történő pihentetés után előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk. Világosra sütjük. A zsírtól finom, omlós, igazi- sörkorcsolyának is kiváló - pálcikákat kapunk.

Gyakorlati tapasztalatom:

A sós rudakat lehetett volna vajjal, vagy margarinnal is készíteni, de a zsírtól sokkal porhanyósabb (igaz nehezebb is). A lisztek arányát is lehet variálni, kinek-kinek az ízlése szerint. Sőt a tetejére szórt magvak, feltétek is lehetnek másfajták is, pl. köménymag, durva sószemek, reszelt sajt, stb. A tésztába lehet tenni tojást is, de nyilvánvaló, hogy akkor a nedves anyagok valamelyikét a tojás nagyságának megfelelően csökkenteni kell.

Látta 1156 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 12 éve

nagyon szépek és finomak!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon kívánatossá tettél
a finom kis sós rudacskáiddal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancikám!
Házi buli volt?Sok szép sütivel ajándékoztad meg a klubot.
Köszönet érte.
Nagyon szépek,csatlakozom az előttem szólókhoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szépek is finomak is,öröm ránézni!!!

Válasz

Szalai Antalné üzente 12 éve

Nagyon mutatnak így csokorban.Szépek!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 22 órája a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu