Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sós pálcika
Hozzávalók:
80 dkg. finom liszt,
20 dkg. félfogós liszt,
5 dkg. friss élesztő 1 kockacukorral felfuttatva,
45. dkg. zsír,
1 pohár tejföl,
3 teáskanál só,
2 teáskanál szezámmag,
2 teáskanál fenyőmag,
Ha szükséges, langyos tej az összeállításhoz (liszt minőség függvényében)
Elkészítés:
1 dl. langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt az egy szem kockacukorral. Egy nagy tálba beleszitáljuk a kétféle lisztet, majd eldörzsöljük a zsírral és a sóval, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, apránként lazítjuk az egy pohár tejföllel és, ha szükséges még langyos tejet is adunk hozzá. Összeállítjuk és jól kidolgozzuk a tésztát. Nem kell megijedni, ez egy elég zsíros alapanyag, de lisztezett deszkán jól kezelhetővé válik.
Amikor simára dolgoztuk a tésztát, letakarva fél órát pihentetjük, illetve kelesztjük.
Ezután kétfelé vesszük és nem túl vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval tetszés szerinti csíkokat metsszünk, felvert tojással szépen, még egybefüggő állapotában lekenjük és megszórjuk különféle magvakkal.
Hosszú pengéjű, széles késsel alányúlunk egy sor felmetszett pálcikának és egyben a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a sorokat, amíg e deszkáról el nem fogy. Ekkor egy villa segítségével kissé eltávolítjuk egymástól a pálcikákat és kb. 20 terces tepsiben történő pihentetés után előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk. Világosra sütjük. A zsírtól finom, omlós, igazi- sörkorcsolyának is kiváló - pálcikákat kapunk.
Gyakorlati tapasztalatom:
A sós rudakat lehetett volna vajjal, vagy margarinnal is készíteni, de a zsírtól sokkal porhanyósabb (igaz nehezebb is). A lisztek arányát is lehet variálni, kinek-kinek az ízlése szerint. Sőt a tetejére szórt magvak, feltétek is lehetnek másfajták is, pl. köménymag, durva sószemek, reszelt sajt, stb. A tésztába lehet tenni tojást is, de nyilvánvaló, hogy akkor a nedves anyagok valamelyikét a tojás nagyságának megfelelően csökkenteni kell.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!