Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tökmagos kenyér
Hozzávalók: 55 dkg. tökmagos kenyér Mix liszt, 25 dkg. finom liszt, 1 dkg. só, 1 főtt krumpli lereszelve, 2 ek. olíva olaj, 3 dl. langyos víz, 1,2 dl. langyos savó, 3 dkg. élesztő mokkáskanál cukorral, egy dl. langyos folyadékkal felfuttatva (a folyadék a megadott mennyiségből használandó fel).
Elkészítés: A szobahőmérsékletű liszteket egy nagyobb tálba átszitáljuk. Hozzátesszük a felfuttatott élesztőt, az összeöntött folyadékokba elkevert sót és alapos dagasztás után langyos helyen szépen megkelesztjük.
Utána még átgyúrjuk, megformázzuk, szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőformába tesszük (most kerek jénaiba tettem) és megkelesztjük. Ha duplájára kelt, felületét éles késsel 3 helyen bevágjuk, vízbe mártott ecsettel megkenjük, lefedjük a jénai tetővel és 220 fokra előmelegített, párásított sütőben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 200-ra és kb. 40-50 perc alatt szép barnás-pirosra sütjük. Kivéve a sütőből rácsra helyezzük, ismét megspricceljük hideg vízzel, hogy szépen pattogva, cserepesedjen meg a teteje. Ha kissé kihűlt szeletelhető.
|
|
Kőszeghy Anna írta 59 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!