Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elkészítése:
Fél kg.félfogós lisztből kenyértésztát készítünk, amely áll: 1 teáskanál só, 2.5 dkg. élesztő 1 dl. tej, 1 mokkáskanál cukor, 2-3 dl. langyos víz (liszt függvényében plusz-mínusz).
Megkelesztjük, tepsibe símitjuk a tésztát, leolajozzuk a tetejét és 10 percig elősütjük.
A feltét: 3 dl. zúzott fokhagymával kikevert sózott tejföl, erre rátesszük a kockára vágott kissé kisütött szalonnapörcöt, a szintén kis kockára vágott (nem kisütött) füstölt szalonnát, 5-6 fej lila hagymát, (nekem nem volt, én vöröshagymát csíkoztam fel, ezt szórtam rá), továbbá piros, sárga és zöld frissen szedett és szeletelt paradicsom paprikát és fehér paprikát, néhány körteparadicsomot karikára vágva, 20 dkg. reszelt sajt.
Az egészet olajjal vékonyan lecsorgatva és 220 fokos sütőbe tolva 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre visszatoljuk, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
Nagyon finom, laktató étel, akár leves nélkül főételként is asztalra tehetjük, de mi egy kis könnyű, bazsalikomos, zelleres - paradicsomleves után fogyasztottuk.
Ez egy jó nagy adag, lehetett volna fele mennyiségből is készíteni. A tésztája a friss élesztőtől jól megkelt, igazi falós, embert próbáló, tartalmas étel.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 6 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!