Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elkészítése:
Fél kg.félfogós lisztből kenyértésztát készítünk, amely áll: 1 teáskanál só, 2.5 dkg. élesztő 1 dl. tej, 1 mokkáskanál cukor, 2-3 dl. langyos víz (liszt függvényében plusz-mínusz).
Megkelesztjük, tepsibe símitjuk a tésztát, leolajozzuk a tetejét és 10 percig elősütjük.
A feltét: 3 dl. zúzott fokhagymával kikevert sózott tejföl, erre rátesszük a kockára vágott kissé kisütött szalonnapörcöt, a szintén kis kockára vágott (nem kisütött) füstölt szalonnát, 5-6 fej lila hagymát, (nekem nem volt, én vöröshagymát csíkoztam fel, ezt szórtam rá), továbbá piros, sárga és zöld frissen szedett és szeletelt paradicsom paprikát és fehér paprikát, néhány körteparadicsomot karikára vágva, 20 dkg. reszelt sajt.
Az egészet olajjal vékonyan lecsorgatva és 220 fokos sütőbe tolva 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre visszatoljuk, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
Nagyon finom, laktató étel, akár leves nélkül főételként is asztalra tehetjük, de mi egy kis könnyű, bazsalikomos, zelleres - paradicsomleves után fogyasztottuk.
Ez egy jó nagy adag, lehetett volna fele mennyiségből is készíteni. A tésztája a friss élesztőtől jól megkelt, igazi falós, embert próbáló, tartalmas étel.
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!