Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A borsót átválogatjuk, megmossuk, egy éjszakára beáztatjuk 1,5 liter hideg vízbe. Másnap a húst leöblítjük, fazékba tesszük, rászűrjük a borsó áztatóvizét, felforraljuk, habját leszedjük. Hozzáadjuk a meghámozott, elnegyedelt-nyolcadolt hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a petrezselyemcsokrot és egy kevés sót, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük (35-40 perc).
2. Közben a sárgarépát, a zellert és a burgonyát meghámozzuk, karikákra-kockákra aprózzuk, aztán a borsóval és az ételízesítővel együtt a húsleveshez adjuk, további 20-25 percig főzzük. Kiveszünk belőle 3-4 evőkanál darabos zöldséget-borsót, a többit vajpuhára főzzük (újabb 20-25 perc).
3. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és megpirítjuk az olajban. A húst vágódeszkára emeljük, felkockázzuk, majd a félretett zöldséggel együtt visszatesszük a levesbe. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük, és még egyszer felforraljuk (a petrezselyemcsokrot és a babérlevelet kidobjuk). Mély tálba szedjük, megszórjuk néhány kenyérkockával, végül a maradék petrezselyemmel díszítjük. Remek egytálleves!
Tippek:
– A kenyérkockákat külön tálkában kínáljuk hozzá, mert gyorsan eláznak!
– Készíthetjük azonos mennyiségű vöröslencséből is, ezt azonban nem kell előre beáztatni.
Félszáraz fehérbor
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással