Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Beáztatjuk a zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe. A tojássárgákat, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot/likőrt gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Lehúzzuk a tűzről, azonnal hozzáadjuk a jól kinyomkodott zselatinlapokat (A), és olvadásig keverjük benne. A tálat hideg vízbe állítjuk, gyakran megkeverve kihűtjük a krémet (megdermednie nem szabad!).
2. A banánokat meghámozzuk, megmérjük, majd felkarikázzuk, és meglocsoljuk a citromok átszűrt levével (B). Turmixpohárba szedjük, botmixerrel péppé zúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, három részre osztjuk: egyharmadát lazán összedolgozzuk a banánpéppel (C), egyharmadát a tojáskrémmel (D), amelyet aztán a banánhabhoz adunk (E), végül több részletben, kíméletesen beleforgatjuk a maradék tejszínhabot (F).
3. Hideg vízzel kiöblítünk, majd folpackkal kibélelünk egy kb. 1,2 literes őzgerincformát úgy, hogy a fólia két vége és a szélek jócskán túllógjanak a forma szegélyén. Belesimítjuk a banánhabkrémet (G), alját szelíden az asztallaphoz ütögetjük, hogy a massza mindenütt egyenletesen kitöltse, majd visszahajtjuk a krémre a fóliaszéleket (H), és legalább 6 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
4. Tálalás előtt a málnát lapos tálra szórjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk majdnem teljesen felengedni. Hosszúkás tálra/tálcára borítjuk a krémhasábot, leemeljük róla a formát és a fóliát, majd 10 vastagabb (kettős) szeletre vágjuk. Tetejét vastagon beszórjuk a kakaóval (I), csak ezután bontjuk szeletekre, (így elkerülhető, hogy szeletelés közben a késre kerülő kakaó összemaszatolja a krém vágott felületét), végül málnaszemekkel és mentabóbitákkal díszítve kínáljuk. A maradék málnát és a felforrósított málnazselét külön tálkákban kínáljuk hozzá.
Változatok:Készíthetjük úgy is, hogy a krémet 8 db, kb. 1,25 dl űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített, sima falú fémformába simítjuk, majd a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 6 óra). Tálaláskor 8 karika ananászbefőttet jól lecsepegtetünk és kistányérokra fektetünk. A formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és az ananászkarikák közepére borítjuk belőlük a krémet. Tetejüket megszórjuk banánchipsszel, és csokoládéöntettel kínáljuk.
Italajánlat:Pezsgő, édeskés desszertbor
|
|
Kőszeghy Anna írta 9 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 10 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 12 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 12 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással