Finomságok Konyhája: Áfonyás túrófánk

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Áfonyás túrófánk

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Különösebb rákészülés nélkül egyszerű, gyors, rendkívül kiadós és finom fánkfalatkákat süthetünk, amelyek „pikantériáját” a tésztába kevert
aszalt áfonya és a kíséretképpen kínált savanykás lekvár adja meg.
Fotó: Elendel Áfonyás túrófánk Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
  • 250 g burgonya
  • 40 g vaj/margarin
  • 250 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 kk. sütőpor
  • 100 g finomított kristálycukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 bio narancs héja
  • 250 g krémtehéntúró
  • 4 ek. rum
  • 80 g aszalt vörösáfonya
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • néhány menta vagy citromfűbóbita
A
B
C
D
E
F

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni (célszerű előző nap megfőzni, meghámozni, felhasználásig dobozba zárva eltenni a hűtőszekrénybe), majd finomra reszeljük (A). A vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.

2. A lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk (vagy habverővel óvatosan-gondosan összekeverjük). A kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat habosra-fehéredésig keverjük (5 perc!). A narancsot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját a tojáskrémhez reszeljük (B), majd eldolgozzuk benne a túrót. Hozzáadjuk a rumot, több részletben a lisztet (C), végül a reszelt burgonyát, az áfonyát és az olvasztott vajat/margarint (D).

3. Közepes méretű lábasban vagy fritőzben kb. 160 °C-ra felforrósítunk 2-3 ujjnyi olajat (akkor megfelelő a hőmérséklete, ha a belemártott fakanál nyele vagy hurkapálcika, illetve beledobott tésztadarabka körül apró buborékok igyekeznek a felszín felé.) Két kiskanállal 10-12 db diónyi nagyságú adagot szaggatunk ki a masszából, és egyenesen az olajba ejtjük-segítjük (E) (sülés közben jócskán megnőnek!). A kiskanalakat minden adagnál a forró olajba mártjuk, hogy ne ragadjon rájuk a tészta! Fedő nélkül, szelíd tűzön/takarék lángon – pl. 3 fokozatú tűzhelylap esetében mindössze 1-1,5-es fokozaton! – mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (összesen 4-5 perc). Vigyázat, ha túl forró olajban, élénk tűzön, gyorsan sütjük, kívül hirtelen megpirulnak, sőt megéghetnek, belsejük azonban nyers marad!

4. Szűrőlapáttal kiemeljük az olajból a fánkocskákat, lecsepegtetjük, több rétegben összehajtogatott papírkendőre terítve felitatjuk róluk az olajat (F). Kissé hűlni hagyjuk (tűzforró a belsejük!), majd lapos tálra halmozzuk őket, tetejüket meghintjük fátyolnyi porcukorral, néhány menta- vagy citromfűbóbitával díszítjük, és mihamarabb tálaljuk. Langymelegen az igazi!

Tippek:

Külön tálkában felforrósított málnalekvárt, narancsdzsemet, sárgabarack- vagy egyéb savanykás lekvárt, kényeztetésképpen néhány frissen szeletelt narancsgerezdet kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Pezsgő, fűszeres desszertbor, forró italok

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:

Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.

Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...

Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu