Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Barna tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor
1 ek liszt
1/2 kk szódabikarbóna
Világos tésztához:
3 tojás
6 dkg cukor
7 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
Krémhez:
2 ek liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
+ kakaópor
Barna tészta: 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós-lisztes-szódabikarbónás keveréket, majd a tojások kemény habját.
Sütőpapíros tepsiben megsütjük.
A kisült, még meleg tésztát hosszában kettéhajtjuk, úgy hagyjuk kihűlni.
Készítünk egy világos piskótát: a 3 tojásfehérjét habbá verjük, beleteszünk 6 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, majd 7 dkg lisztet, késhegynyi sütőporral elkeverve.
Vékony lapot sütünk belőle
Megfőzzük a krémnek a lisztes tejet.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémet.
A barna tésztát kiterítjük, rákenjük a krém felét. A másik felébe kakaóport keverünk, és rákenjük a fehér krémre.
A világos piskótából levágunk egy csíkot, a barna tészta felének megfelelően, a krémre helyezzük a világos piskótát és félbehatjuk a sütit.
Lehűtjük, szeleteljük, porcukrozzuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Most főztem ilyen finomat először, de nem utoljára. Az új ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 napja a(z) Boldog Anyák napját képhez:
Köszönjük szépen Nagyon kedvesek vagytok puszi
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja itt:
Boldog Anyák napját kívánok minden kedves erre járó Édesanyának, Nagyanyának és Dédi mamának. Anna
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!