Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
80-100 dkg pulykamell(csirkemell),3 nagyobb sárgarépa,2 nagyobb fehér répa,1 nagyobb vöröshagyma,só,őrölt bors,1 mokkáskanál majoranna,2 csipet szárított kakukkfű,2 babérlevél,8 db borókabogyó,1 teáskanál mustár,10 %-os ételecet és cukor ízlés szerint,1 kispohár tejföl.
A rántáshoz:liszt,étolaj,2 teáskanál kristálycukor.
A megmosott, megtisztított répákat karikára,a hagymát nagyobb darabokra vágjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy szűken ellepje.
Sózzuk,fűszerezzük,beletesszük a pulykamellet egészben,teszünk bele ecetet (óvatosan adagoljuk)és puhulásig főzzük.
A megfőtt húst kivesszük (félretesszük),a babérlevelet,és orókabogyót
eltávolítjuk, a zöldségeket turmixoljuk és visszaöntjük a lébe.
Olajat melegítünk,amibe 1 ek.kristálycukrot karamellizálunk,majd 3 ek lisztet is adunk hozzá,amivel rántást készítünk.Vigyázzunk,hogy kis lángon, kevergetve készítsük,mert a cukor hamar megég.
A forró rántást beleöntjük a szintén forró mártásba, és gyorsan elkeverjük, (így nem csomósodik össze a rántás).A tejfölben keverjük el a mustárt.
Azután hőkiegyenlítéssel belekeverjük a mustáros tejfölt a vadasba.
Ha szükséges, akkor sóval,ecettel és cukorral utána ízesítjük,hogy pikáns ízű legyen az ételünk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!