Finomságok Konyhája: Vadas pulykamell (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Vadas pulykamell

Hozzávalók:
80-100 dkg pulykamell(csirkemell),3 nagyobb sárgarépa,2 nagyobb fehér répa,1 nagyobb vöröshagyma,só,őrölt bors,1 mokkáskanál majoranna,2 csipet szárított kakukkfű,2 babérlevél,8 db borókabogyó,1 teáskanál mustár,10 %-os ételecet és cukor ízlés szerint,1 kispohár tejföl.

A rántáshoz:liszt,étolaj,2 teáskanál kristálycukor.

A megmosott, megtisztított répákat karikára,a hagymát nagyobb darabokra vágjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy szűken ellepje.
Sózzuk,fűszerezzük,beletesszük a pulykamellet egészben,teszünk bele ecetet (óvatosan adagoljuk)és puhulásig főzzük.
A megfőtt húst kivesszük (félretesszük),a babérlevelet,és orókabogyót
eltávolítjuk, a zöldségeket turmixoljuk és visszaöntjük a lébe.
Olajat melegítünk,amibe 1 ek.kristálycukrot karamellizálunk,majd 3 ek lisztet is adunk hozzá,amivel rántást készítünk.Vigyázzunk,hogy kis lángon, kevergetve készítsük,mert a cukor hamar megég.
A forró rántást beleöntjük a szintén forró mártásba, és gyorsan elkeverjük, (így nem csomósodik össze a rántás).A tejfölben keverjük el a mustárt.
Azután hőkiegyenlítéssel belekeverjük a mustáros tejfölt a vadasba.
Ha szükséges, akkor sóval,ecettel és cukorral utána ízesítjük,hogy pikáns ízű legyen az ételünk.

Látta 488 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen Edit!
Jó munkát a befőzéshez!!!
Én ma meggyeztem,minden hamar érik,de örülök, hogy az
idén gyümölcsdömping van a piacokon,viszonylag elfogadható áron.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon guszta!
Ügyes mindenki,aki bemeri mutatni étkeit.
További szép napot,indul a barackbefőzés.

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Vörösbort szoktam,de volt úgy,hogy nem volt itthon csak fehér száraz bor és azzal is kitünő

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm Éva a hozzászólást.
Örülök,hogy tetszik.
Vörös vagy fehér borral készíted?
A vadhúsból készült pácba én is szoktam vörösbort tenni.

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Nagyon finom.Én még jó pohár bort is szoktam belerakni.
Szépen tálaltad.
Nekünk is egyik kedvenc ételünk.
Egy párszor csináltam marhanyelvből is,de az a baj,hogy sokat kell főzni.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Kedves Marcsi!
Nagyon örülök,hogy megnyerte a tetszésedet!Az egyik unokám
majdnem mindig ilyent kér,ha hozzánk jön.
Köszönöm szépen!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Anna ezt most nagyon megenném csodásan tálaltad ennek nem lehet ellenálni Gratulálok Köszönöm szépen a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu