Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rakott kelkáposzta helyett most így készítettem el.
Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta
A töltelékhez:
70 dkg darált sertéshús, rizs ( 2 dl-es bögrével mérve), só, őrölt bors, majoránna, őrölt pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, zsír vagy olaj, 1 tojás. A tetejére 1 felvert tojással elkevert tejfől. Sütés után a tetejére: tejföl még egyéni kívánság szerint.
A kelkáposzta leveleket forró sós vízben megfonnyasztjuk és lecsepegtetve félretesszük. A töltelékhez megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált húst és a fűszereket. Nagyon kevés ( 2-3 ek) vízzel fedő alatt puhára pároljuk, levesszük a fedőt, és zsírjára sütjük, majd kihűtjük.
Amíg ez hül, forró sós vízben megfőzzük az átválogatott rizst.
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit, és a lecsepegtetett, kiterített leveleket megtöltjük, majd vastagon kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejét megkenjük a tojással elkevert tejföllel, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.
Mi most friss kenyérrel fogyasztottuk, de sós vízben főtt krumplit is adhatunk mellé, ha nagy étvágyú a család.
|
|
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!