Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta
A töltelékhez:
70 dkg darált sertéshús, rizs ( 2 dl-es bögrével mérve), só, őrölt bors, majoránna, őrölt pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, zsír vagy olaj, 1 tojás. A tetejére 1 felvert tojással elkevert tejfől. Sütés után a tetejére: tejföl még kívánság szerint.
A kelkáposzta leveleket forró sós vízben megfonnyasztjuk és lecsepegtetve félretesszük. A töltelékhez megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált húst és a fűszereket. Nagyon kevés ( 2-3 ek) vízzel fedő alatt puhára pároljuk, levesszük a fedőt, és zsírjára sütjük, majd kihűtjük.
Amíg ez hül, forró sós vízben megfőzzük az átválogatott rizst.
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit, és a lecsepegtetett, kiterített leveleket megtöltjük, majd vastagon kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejét megkenjük a tojással elkevert tejföllel, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.
Mi most friss kenyérrel fogyasztottuk, de sós vízben főtt krumplit is adhatunk mellé, ha nagy étvágyú a család.
|
|
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
burger eva 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!