Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
2-3 nagyobb sárgarépa, 1 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, 1 mk currypor, 30 dkg lencse, 20 dkg árpagyöngy (gersli), olaj, csípős paprikakrém (ízlés szerint)
A sárgarépát és a kétféle hagymát finom lyuku reszelőn lereszeljük, majd pár kanál olajon kevergetve 10 percig pároljuk. Ezután sózzuk, megszórjuk 1 mk curryvel, rátesszük az átválogatott, beáztatott lencsét, és az előző este ( vagy 2-3 órára) beáztatott és leszűrt árpagyöngyöt.
Annyi vizet öntünk rá, hogy 2-3 cm-re ellepje. 30-40 percig pároljuk fedő alatt. Ha megpuhult 2 dl tejszínt és ízlés szerint csípős paprika krémet teszünk hozzá, és újra lefedjük.
Kb. 20 perc múlva kész.
Grillezett vagdalt pogácsával tálaltam.
Már sokszor elkészítettem (kb. tízszer), és mindig nagy sikere volt. Nagyon laktató, és nagyon finom étel.
Most meg kellett ígérnem, hogy hamarosan megismétlem.
Ha valaki nem szereti az árpagyöngyöt, rizzsel is elkészítheti, de szerintem az előzőek szerint elkészítve finomabb! Most egy kicsit sűrűbb lett (az árpagyöngy felszívta a levét), ezért legközelebb több folyadékkal készítem.
Stahl Judit receptje alapján készült!
|
|
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Tepsis rablóhús. képhez:
Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!