Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
2-3 nagyobb sárgarépa, 1 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, 1 mk currypor, 30 dkg lencse, 20 dkg árpagyöngy (gersli), olaj, csípős paprikakrém (ízlés szerint)
A sárgarépát és a kétféle hagymát finom lyuku reszelőn lereszeljük, majd pár kanál olajon kevergetve 10 percig pároljuk. Ezután sózzuk, megszórjuk 1 mk curryvel, rátesszük az átválogatott, beáztatott lencsét, és az előző este ( vagy 2-3 órára) beáztatott és leszűrt árpagyöngyöt.
Annyi vizet öntünk rá, hogy 2-3 cm-re ellepje. 30-40 percig pároljuk fedő alatt. Ha megpuhult 2 dl tejszínt és ízlés szerint csípős paprika krémet teszünk hozzá, és újra lefedjük.
Kb. 20 perc múlva kész.
Grillezett vagdalt pogácsával tálaltam.
Már sokszor elkészítettem (kb. tízszer), és mindig nagy sikere volt. Nagyon laktató, és nagyon finom étel.
Most meg kellett ígérnem, hogy hamarosan megismétlem.
Ha valaki nem szereti az árpagyöngyöt, rizzsel is elkészítheti, de szerintem az előzőek szerint elkészítve finomabb! Most egy kicsit sűrűbb lett (az árpagyöngy felszívta a levét), ezért legközelebb több folyadékkal készítem.
Stahl Judit receptje alapján készült!
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldbab leves, egyben sült sertés fasírozott...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Ez volt a mai ebédünk: Sertés húsleves csülökhússal ( nem ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) A fiatal barackfák virágzásban képhez:
Marcsikám csodásak ezek a kis fiatal barackfák! Ahogy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Marcsikám csodásan néznek ki ezek a szeletek! Biztos finom...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!