Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a mártáshoz:
--------------------------------
2 csomó kapor, olaj, liszt, 1 diónyi nagyságú vöröshagyma,1 dl tejföl,
10 %-os ételecet (citrom), só, cukor ízlés szerint.
A megmosott kaprot apróra összevágjuk, a vöröshagymát szintén apróra vágjuk ( én reszelve tettem a rántásba).
Olajból és lisztből világos rántást készítünk, az apróra vágott hagymát és az összevágott kapor felét beletesszük, párszor keverünk rajta, majd csontlével v. vízzel felengedjük. Ecettel (nagyon óvatosan adagoljuk!), sóval és cukorral pikánsra ízesítjük és 20 percig főni hagyjuk.
Ezután a kapor másik felét, és a tejfölt is hozzáadjuk (hőkiegyenlítéssel), ezzel még egyszer felforraljuk, és simára keverjük.
Húsgombóc hozzávalói:
--------------------------
25 dkg lisztesre fővő burgonya, 1 vöröshagyma, 40 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 2 tk mustár, só,
őrölt bors, 1 nagy v. 2 kis gerezd fokhagyma, a sütéshez olaj.
A meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott (reszelt) vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, és kihűtjük.
A forrón áttört, majd kihűtött burgonyát a darált hússal, hagymával, tojással, és a mustárral összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
A masszából nedves kézzel dió nagyságú golyókat formázunk és tálcára tesszük.
Kevés felhevített olajon ( a gombócok feléig érjen az olaj) két részletben, többször megforgatva, kb. 12 perc alatt körös-körül megsütjük.
Hidegen is finom!
Sós vízben főtt, hasábokra vágott burgonyát is adtam mellé.
|
|
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 20 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!