Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 750 gr tehéntúró, 15-16 evõkanál búzadara, 2 egész tojás, pici só,
reszelt citromhéj (cukor nem kell bele), szilva, fahéjas cukor
A hozzávalókat összekeverjük, 1-2 órát állni hagyjuk a hûtõben, majd kimagozott szilvával (a mag helyére fahéjas cukrot tettem) megtöltjük.
Enyhén sós vízben kifõzzük a masszából készült gombócokat.
Majd olajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
TIPP: A gombócokat fõzés elõtt másfajta idénygyümölcsökkel is megtölthetjük ( Pl. eper, sárga vagy õszibarack, meggy (magozva) stb...)
Mártásos húsokhoz is kiváló köret, de akkor hagyjuk ki a citromhéjat és a
gyümölcsöt belőle.
Megjegyzés:mindig csak annyi gombócot főzzünk ki, amennyi frissen elfogy,
mert később megkeményedik. Ha marad a masszából, akkor gombókat
készítünk,egy tálcán mélyhűtőbe tesszük (így nem ragadnak össze), majd zacskózzuk.
|
|
burger eva 5 napja új képet töltött fel:
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!