Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Karácsonykor kaptam ajándékba ezeket a sütipecséteket, és úgy gondoltam, hogy most kipróbálom, mondanom sem kell, hogy nem bántam meg.
Hozzávalók:
25 dkg BL 55-ös (finom) liszt, 14 dkg vaj, vagy margarin, 8 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 tk vanília aroma.
Sütőpor, vagy szódabikarbóna nem kell a tésztába, mert megnő tőle,és nem lesz szép a minta a keksz tetején.
Egy keverőtálba tesszük a cukrot (kristálycukor nem jó) a puha, de nem olvasztott vajat (margarint), vanília aromát és a tojássárgáját, majd egy fakanállal habosra keverjük. A lisztet is hozzáadjuk, és rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva kb. 30 percig pihentetjük a hűtőben.
A hűtőből kivett tésztát elfelezzük (a másik fele mehet vissza a hűtőbe,hogy ne melegedjen fel) és szilikonos sütőpapíron kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk.
Elkészítés:
Először a lisztbe mártott, és lerázott pecsétet erősen belenyomjuk a tésztába, majd egy kicsit nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk (biztos lehet fordított sorrendben is, de nekem ez vált be). Ha egy elkészült, egy vajkenő kés segítségével átemeljük a tepsire, és addig folytatjuk, míg elfogy a tészta.
180 fokon kb. 10-12 percig sütjük. Vigyázzunk, mert a második tepsi süti hamarabb megsül!!!
Nekem 26 db kekszem lett.
Nagyon finom, könnyű dolgozni vele.
|
|
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!