Finomságok Konyhája: Bécsi huszárcsók (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Bécsi huszárcsók

Hozzávalók:
11 dkg rama margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojás, 16 dkg liszt, csipetnyi só, 2 tk vaníliás cukor, reszelt citromhéj (csak bio citrom jó hozzá).

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, folpackba csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.
Azután kétujjnyi hengert formálunk belőle, amelyet kétujjnyi széles darabokra vágunk. A kis tésztadarabokat gömbökké formáljuk, majd deszkára téve ujjunkkal, vagy lisztbe mártott fakanál végével lyukat fúrunk a közepébe, vigyázva, hogy ne lyukasszuk át.
Ezután a lyukas felét tojásfehérjébe, majd kristálycukorral elkevert durvára tört dióba mártjuk.
Ritkásan sütőlemezre rakjuk, az üregükbe egy-egy mokkáskanálnyi barackízt csepegtetünk, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Legközelebb nem hintem meg porcukorral, mert anélkül mutatósabb!

Megjegyzés: ezt a receptet a bécsi barátnőmtől tanultam. A diót nylon zacskóba téve törtem darabosra.

Látta 729 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi! Nagyon kedves vagy!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Gyönyörű finom süteményt hoztál Anna Köszönöm szépen.Valamikor nekem is elkell készíteni mert nagyon tetszik Gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu