Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
11 dkg rama margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojás, 16 dkg liszt, csipetnyi só, 2 tk vaníliás cukor, reszelt citromhéj (csak bio citrom jó hozzá).
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, folpackba csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.
Azután kétujjnyi hengert formálunk belőle, amelyet kétujjnyi széles darabokra vágunk. A kis tésztadarabokat gömbökké formáljuk, majd deszkára téve ujjunkkal, vagy lisztbe mártott fakanál végével lyukat fúrunk a közepébe, vigyázva, hogy ne lyukasszuk át.
Ezután a lyukas felét tojásfehérjébe, majd kristálycukorral elkevert durvára tört dióba mártjuk.
Ritkásan sütőlemezre rakjuk, az üregükbe egy-egy mokkáskanálnyi barackízt csepegtetünk, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Legközelebb nem hintem meg porcukorral, mert anélkül mutatósabb!
Megjegyzés: ezt a receptet a bécsi barátnőmtől tanultam. A diót nylon zacskóba téve törtem darabosra.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!