Finomságok Konyhája: Rácsos almáspite (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rácsos almáspite

Hozzávalók: 25 dkg liszt,12,5 dkg margarin, 1,5dkg élesztő, kb. 2-3 ek tejföl
1 teáskanál+4 dkg porcukor, só, 1 egész tojás.

A töltelékhez: 80 savanykás alma reszelve, cukor ízlés szerint, őrölt fahéj.
A töltelék alá 5 dkg darált dió.
Az almát cukorral és a fahéjjal megpároljuk, majd kihűtjük.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. a friss élesztőt elkeverjük a tejfölben 1 teáskanál cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez. Teszünk hozzá kevés sót (1-2 csipetet), 1 egész tojást, a porcukrot és az egészet jól összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne a tészta, adjunk még hozzá kevés lisztet.Letakarva kb. fél órát pihentetjük meleg helyen, majd kétfelé osztjuk. Az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen. Vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük a tepsit . Az alsó lapot
megszórjuk dióval és rákenjük a kihült párolt almát. A tészta kisebbik felén végigmegyünk a rácsvágóval (piacon vettem), majd óvatosan rátekerjük a nyújtófára, és úgy emeljük át atöltelékre, majd kicsit széthuzogatjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:
mi savanykás almával szeretjük, de a piacon édeset adtak helyette.Már pár éve balzsamecettel főzöm a körtelekvárt, ami fenomenálisan finom, innen merítettem az ötletet, hogy teszek a párolodó almához is. Mit ne mondjak ez is olyan finom lett, hogy máskor is így készítem majd. Ettől (csak sötét balzsamecetem volt) a párolt alma is sötétebb lett, de ez nem zavart bennünket. Az ecetet csak óvatosan, először csak 1 teáskanállal tettem bele, aztán kóstolgattam, ezért nem tudok pontos mennyiséget írni.

Látta 343 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 8 éve

Ki fogom próbálni egyszer köszönöm szépen
Annám minden rendben van.Délután írány a gyümölcsös puszi

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Köszönöm szépen Marcsikám! Én is cs az édes almához adtam balzsamecetet, mert mi savanykásan szeretjük.

Válasz

Domján Mária üzente 8 éve

Ez nagyon szép sütemény Anna gratulálok A balzsamecetet én is használom és szeretem de így ahogy TE készíted még nem próbáltam,.De kifogom próbálni .Köszönöm szépen a receptet és az ötletet puszi

Válasz

burger eva üzente 9 éve

Érdekesnek találom a balzsamecetet.Én is ki fogom próbálni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 órája új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu