Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 25 dkg liszt,12,5 dkg margarin, 1,5dkg élesztő, kb. 2-3 ek tejföl
1 teáskanál+4 dkg porcukor, só, 1 egész tojás.
A töltelékhez: 80 savanykás alma reszelve, cukor ízlés szerint, őrölt fahéj.
A töltelék alá 5 dkg darált dió.
Az almát cukorral és a fahéjjal megpároljuk, majd kihűtjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. a friss élesztőt elkeverjük a tejfölben 1 teáskanál cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez. Teszünk hozzá kevés sót (1-2 csipetet), 1 egész tojást, a porcukrot és az egészet jól összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne a tészta, adjunk még hozzá kevés lisztet.Letakarva kb. fél órát pihentetjük meleg helyen, majd kétfelé osztjuk. Az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen. Vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük a tepsit . Az alsó lapot
megszórjuk dióval és rákenjük a kihült párolt almát. A tészta kisebbik felén végigmegyünk a rácsvágóval (piacon vettem), majd óvatosan rátekerjük a nyújtófára, és úgy emeljük át atöltelékre, majd kicsit széthuzogatjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Megjegyzés:
mi savanykás almával szeretjük, de a piacon édeset adtak helyette.Már pár éve balzsamecettel főzöm a körtelekvárt, ami fenomenálisan finom, innen merítettem az ötletet, hogy teszek a párolodó almához is. Mit ne mondjak ez is olyan finom lett, hogy máskor is így készítem majd. Ettől (csak sötét balzsamecetem volt) a párolt alma is sötétebb lett, de ez nem zavart bennünket. Az ecetet csak óvatosan, először csak 1 teáskanállal tettem bele, aztán kóstolgattam, ezért nem tudok pontos mennyiséget írni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!