Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
6 tojás fehérje, 36 dkg porcukor, 1 tk citromlé, vagy ecet, 1 ek étkezési keményítő, pár csepp kék ételfesték
A fehérjékhez hozzáadjuk a csipet sót és kemény habbá verjük, Úgy, hogy amikor felfordítjuk a tálat ne csússzon ki belőle. Lassan, kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz. Ha kész hozzáadjuk az ecetet, az ételfestéket, és beleforgatjuk a keményítőt. A sütőt előmelegítjük 130 fokra. Egy lapos tepsire szilikonos sütöpapírt vágunk, és három egyforma átmérőjű kört rajzolunk rá ( legkönnyebb felfordított tányér segítségével), majd rákenjük a habot. Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 1 óráig sütjük, szárítjuk. Ekkor kívül kemény, ropogós lesz, belül pedig omlósan lágy.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ne izguljunk a teteje be fog repedezni és összeesik egy kicsit. Ha kihűlt felvert tejszínhabot kenünk rá és minden rétegre szeletelt epret teszünk. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
Ezt a finomságot RÉKA lányom készítette gyermeknapra, a kék szín (ami itt nem igazán látszik) kis unokám, LUCA kérésére került bele.
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Most főztem ilyen finomat először, de nem utoljára. Az új ...
Kőszeghy Anna 11 órája új képet töltött fel:
Domján Mária írta 18 órája a(z) Boldog Anyák napját képhez:
Köszönjük szépen Nagyon kedvesek vagytok puszi
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Boldog Anyák napját kívánok minden kedves erre járó Édesanyának, Nagyanyának és Dédi mamának. Anna
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!