Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
6 tojás fehérje, 36 dkg porcukor, 1 tk citromlé, vagy ecet, 1 ek étkezési keményítő, pár csepp kék ételfesték
A fehérjékhez hozzáadjuk a csipet sót és kemény habbá verjük, Úgy, hogy amikor felfordítjuk a tálat ne csússzon ki belőle. Lassan, kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz. Ha kész hozzáadjuk az ecetet, az ételfestéket, és beleforgatjuk a keményítőt. A sütőt előmelegítjük 130 fokra. Egy lapos tepsire szilikonos sütöpapírt vágunk, és három egyforma átmérőjű kört rajzolunk rá ( legkönnyebb felfordított tányér segítségével), majd rákenjük a habot. Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 1 óráig sütjük, szárítjuk. Ekkor kívül kemény, ropogós lesz, belül pedig omlósan lágy.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ne izguljunk a teteje be fog repedezni és összeesik egy kicsit. Ha kihűlt felvert tejszínhabot kenünk rá és minden rétegre szeletelt epret teszünk. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
Ezt a finomságot RÉKA lányom készítette gyermeknapra, a kék szín (ami itt nem igazán látszik) kis unokám, LUCA kérésére került bele.
|
|
Kőszeghy Anna írta 20 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 53 perce új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!