Finomságok Konyhája: Darakrém vadmeggy-hibiszkusz zselével (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12869 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12869 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12869 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12869 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Darakrém vadmeggy-hibiszkusz zselével

Hozzávalók:
1 l víz, 10 dkg búzadara, 18-20 dkg kristálycukor (ízlés szerint), 1 nagyobb lime reszelt héja és leve (lehetőleg kezeletlen legyen), csipetnyi só, 1 dl tejszínből vert kemény hab.

A zseléhez: 3 dl víz, 2 filter vadmeggy tea (vadcseresznyével is finom), 1 filter hibiszkusz tea, 14 dkg cukor, 1 dkg zselatin.

A vizet felforraljuk, belelógatjuk a tea filtereket, és 6-8 percig áztatjuk, miután eltávolítottuk, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint, majd forrpontig hevítjük. Ha kihült, akkor dermedésig tegyük a hűtőbe (nem mélyhűtőbe!)

Most hozzákezdhetünk a darakrém elkészítéséhez. A lábasba öntött vízbe beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve felfőzzük. Amikor a dara besűrűsödik - akkor jó, ha kissé átlátszó, enyhén ragacsos- hozzáadjuk a cukrot, a jól megmosott (bio) lime lereszelt héját, és a levét is. Kis lángon további 5 percig főzzük.
Jól kihűtjük a darát, és gépi habverővel krémesre-habosra keverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. Végül poharakba kanalazzuk, jól behűtjük, és tálalás előtt apróra felkockázott zselével megszórjuk a tetejét.

Látta 245 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Csodaszép poharas édesség.
Gratulálok Anna!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Köszönöm szépen Marcsi! Nagyon örülnék, ha elkészítenéd! Nekünk nagyon ízlett. A vadmeggy egy kicsit savanykás, de ha cseresznyével készíted, akkor kevés citromot is tehetsz bele.

Válasz

Domján Mária üzente 8 éve

Én is elkészítem majd mert kedvet kaptam hozzá
A zseléhez pedig külön gratulálok gyönyörű

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Köszönöm szépen Marcsi! Most készítettem először, és nagyon ízlett. Hamarosan megismétlem.
A zselé elkészítése az én ötletem volt, és legközelebb is így készítem el.

Válasz

Domján Mária üzente 8 éve

Gyönyörüen néznek ki a kehelyben
Nagyon finom lehet én a darát tejben főzöm meg
Tetszik a zselés változat
Köszönöm szépen Annám Gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Domján Mária írta 2 órája a(z) Boldog Anyák napját képhez:

Boldog_anyak_napjat_2191255_4928_s

Köszönjük szépen Nagyon kedvesek vagytok puszi

Garáz József 17 órája új képet töltött fel:

Mafin-001_2191257_1539_s

Garáz József 17 órája új képet töltött fel:

Mafin_2191256_4492_s

Garáz József írta 17 órája a(z) Túrós tészta. képhez:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

Anna! Köszönjük szépen.

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Boldog Anyák napját képhez:

Boldog_anyak_napjat_2191255_4928_s

Sok szeretettel Annától és Zoltántól.

Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:

Boldog_anyak_napjat_2191255_4928_s

Kőszeghy Anna írta 21 órája itt:

Boldog Anyák napját kívánok minden kedves erre járó Édesanyának, Nagyanyának és Dédi mamának. Anna

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Krumplis tészta ( fodros nagy kockával),...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejfölös zöldbab főzelék, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós tészta. képhez:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu