Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 2 rúdhoz:
1,5 dl tej, 2 ek cukor, 2 dkg friss élesztő, 50 dkg liszt+ a nyújtáshoz, csipet só, 20 dkg vaj (margarin), 2 tojás
A töltelékhez:
50 dkg túró, 10 dkg cukor, 5 dkg búzadara, 2 tojás+ 1 a kenéshez, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg magozott meggybefőtt
A tésztához a hideg tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, sót, puha vajat (margarint), kissé elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejben oldott ( nem felfuttatott!) élesztőt és a tojást.
Sima tésztává gyúrjuk, letakarva 15 percig azobahőmérsékleten pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat a meggy kivételével -
keverőtálba tesszük, jól összeforgatjuk, végül belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
A tésztát lisztezett munkalapon 40x50 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd két egyenlő részre vágjuk. A közepükre tesszük hosszanti irányban a két egyenlő részre osztott tölteléket.
A tészta két oldalát a töltelékre merőlegesen 3 cm-enként a töltelékig bevágjuk, majd az így kapott tésztacsíkokat egymást fedve a töltelékre hajtogatjuk.
Letakarva 15-20 percet kelesztjük, majd a felvert tojással lekenjük. 170 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
|
|
Garáz József 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!