Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
5 tojásból készült vizes piskóta: 5 db tojás, 30 dkg cukor, 10 kanál víz, 25 dkg liszt és 1/2 sütőpor.
A tojássárgáját, 5 kanál vízzel és a 30 dkg cukorral habosra keverünk, a sütőport elkeverjük a lisztel és a a tojássárgájához adjuk, majd óvatosan belekeverjük az 5 tojás felvert habját, kivajazott, lisztezett formába rakjuk és sütjük.
Krém: 5 db tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg rumba áztatott mazsola, (én csak aromába áztatom mivel az én fogyasztóim inkább a kicsikhez tartoznak.)
3 dl tej, 3 dkg zselatin, 6 dl tejszín, fél rúd vanillin
A tojásokat a tejjel a cukorral és a ketté hasított vaniliával gőz fölött sűrűre verjük, a végén hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A tűzről levéve addig kevergetjük amíg kihűl de nem dermed meg. Hozzáadjuk a mazsolát a felvert gyengén cukrozott tejszínhabot. A háromba vágott piskótát megkenjük a krémmel.
A tetejére és az oldalára 2 db tejszínhab pótlóporból 2,7 dl tejből habot verünk és egy kis habfixáló port adunk hozzá, hogy kemény maradjon a habunk. A tetejét és az oldalát bevonjuk a habbal és nyomózsákból díszítést nyomunk rá. A figurák alá csokoládét csorgattam, hogy ne ázzanak el a marcipán figurák.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!