Finomságok Konyhája: A farm (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

A farm

Sajnos igencsak megsérült mire az asztalra került. Lilikém rendelésére, 16 állattal készült. Az alja meggyes krémes, diódarabokkal. Az emelet mézes, vaníliás krémmel.
Az alsó torta tésztája 25 dkg lisztből, 25 dkg cukorból, 1,4 dl olajból, és 1,4 dl meleg vízből és 2 kanál kakaóból valamint 1/2 sütőporból és 4 db tojássárgájából készül. A tojásfehérjéből habot verünk, a többi összetevőt jól kikeverjük, majd lágyan keverve hozzáadjuk a felvert habot. vajazott, lisztezett formába öntjük és megsütjük.
A krémet 25 dkg vajból és 20-25 dkg porcukorból készítjük a cukor mennyisége függ attól, hogy menyire cukros a meggybefőtt leve. A vajat és a porcukrot habosra keverjük. A meggylevéből és annyi tejből, hogy 8 dl legyen összesen 3 db tejszínízű pudingporral krémet főzünk. Ha kihűlt a főtt krémünk akkor a vajas krémhez fokozatosan hozzáadjuk és kikeverjük. Ha kihűlt a tésztánk három korongra vágjuk, a krémet két részre osztjuk az egyik felével megkenjük az egyik korongot, majd a meggybefőtt felét rárakosgatjuk a krém tetejére és durvára vágott dióval megszórjuk. A két lapra körülbelül 10-05 dkg diót használunk. Majd rárakjuk a másik korongot és azt is így megtöltjük és a tetejére a harmadik lap, majd vajas krémmel bevonjuk. Ha kihűl jöhet rá a marcipán.
A házikó mézes krémes: 20 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 db tojás, 2 evőkanál méz, 1 db sütőpor, 2 dl tej, 30 dkg liszt. Ezt nagyon jól kikeverjük, majd megsütjük.
A krémhez 2 db vanilia pudingpor, 10 dkg cukor 6 dl tej, 15 dkg vaj, sárgabaracklekvár. A pudingokat a tejjel a cukorral sűrűre főzzük, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk enyhén kihűlni. A tésztából téglalap alakú lapokat vágunk a házikóhoz a tetőnél fokozatosan csökken a szélessége, a lapokat vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megtöltjük a krémmel, majd megszabjuk a tetőt csúcsosra. A kis házat is bekenjük mindenhol vajas krémmel és hűtőbe rakjuk, ha megdermedt akkor behúzzuk marcipánnal, és díszítjük. A figurákat általában egy nappal a torta készítése előtt elkészítem.

saját

Látta 413 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

burger eva üzente 8 éve

Nagyon ügyes vagy.Csodálatos.

Válasz

Domján Mária üzente 8 éve

Őrület . Mint Egy cukrász csupa szorgos ügyes kezű nagyika vagy.Ez megint elvarázsolt ,.Gratulálok.Köszönöm szépen

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu