Finomságok Konyhája: A farm (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

A farm

Sajnos igencsak megsérült mire az asztalra került. Lilikém rendelésére, 16 állattal készült. Az alja meggyes krémes, diódarabokkal. Az emelet mézes, vaníliás krémmel.
Az alsó torta tésztája 25 dkg lisztből, 25 dkg cukorból, 1,4 dl olajból, és 1,4 dl meleg vízből és 2 kanál kakaóból valamint 1/2 sütőporból és 4 db tojássárgájából készül. A tojásfehérjéből habot verünk, a többi összetevőt jól kikeverjük, majd lágyan keverve hozzáadjuk a felvert habot. vajazott, lisztezett formába öntjük és megsütjük.
A krémet 25 dkg vajból és 20-25 dkg porcukorból készítjük a cukor mennyisége függ attól, hogy menyire cukros a meggybefőtt leve. A vajat és a porcukrot habosra keverjük. A meggylevéből és annyi tejből, hogy 8 dl legyen összesen 3 db tejszínízű pudingporral krémet főzünk. Ha kihűlt a főtt krémünk akkor a vajas krémhez fokozatosan hozzáadjuk és kikeverjük. Ha kihűlt a tésztánk három korongra vágjuk, a krémet két részre osztjuk az egyik felével megkenjük az egyik korongot, majd a meggybefőtt felét rárakosgatjuk a krém tetejére és durvára vágott dióval megszórjuk. A két lapra körülbelül 10-05 dkg diót használunk. Majd rárakjuk a másik korongot és azt is így megtöltjük és a tetejére a harmadik lap, majd vajas krémmel bevonjuk. Ha kihűl jöhet rá a marcipán.
A házikó mézes krémes: 20 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 db tojás, 2 evőkanál méz, 1 db sütőpor, 2 dl tej, 30 dkg liszt. Ezt nagyon jól kikeverjük, majd megsütjük.
A krémhez 2 db vanilia pudingpor, 10 dkg cukor 6 dl tej, 15 dkg vaj, sárgabaracklekvár. A pudingokat a tejjel a cukorral sűrűre főzzük, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk enyhén kihűlni. A tésztából téglalap alakú lapokat vágunk a házikóhoz a tetőnél fokozatosan csökken a szélessége, a lapokat vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megtöltjük a krémmel, majd megszabjuk a tetőt csúcsosra. A kis házat is bekenjük mindenhol vajas krémmel és hűtőbe rakjuk, ha megdermedt akkor behúzzuk marcipánnal, és díszítjük. A figurákat általában egy nappal a torta készítése előtt elkészítem.

saját

Látta 435 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

burger eva üzente 9 éve

Nagyon ügyes vagy.Csodálatos.

Válasz

Domján Mária üzente 9 éve

Őrület . Mint Egy cukrász csupa szorgos ügyes kezű nagyika vagy.Ez megint elvarázsolt ,.Gratulálok.Köszönöm szépen

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu