Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sonkás,krémsajtos kiflik
Hozzávalók :
A tésztához:
40 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg vaj
1 tk.só
1 tk.cukor
2 db tojás sárgája
A töltelékhez:
20 dkg sonka vagy füstölt tarja
1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
só
őrölt bors
1 db tojás sárgája
1 ek.finom liszt
A tetejére:
a kenéshez:
1 db tojás
2-3 dkg szezámmag
Előkészítés:Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával.
Elkészítés:A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 19 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!