Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szalagos fánk
Hozzávalók (dupla adag)
1 kg finomliszt
csipet só
2 evőkanál cukor
10 tojássárgája
13 dkg vaj
4-5 dl tej
5 dkg élesztő
Sütéshez:
1 liter olaj
Tálaláshoz
porcukor
lekvár
A lisztre ráöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a sót és a tojások sárgáját és egy fakanállal összekeverjük, majd a lisztezett asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk és letakarva pihentetjük kb. negyed órán keresztül.
Nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk és a fánkokat a lyukas felével lefelé tesszük bele először fedő alatt sütjük 1-2 percig, majd a másik oldalukra fordítva fedő nélkül világosra sütjük (kis lángon süssük, mert különben nagyon hamar megég, belül pedig nyers marad).
A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.
Porcukorral meghintve, lekvárt adunk mellé.
|
|
Kőszeghy Anna írta 49 perce a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!