Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fahéjas rózsa
Hozzávalók (8 rózsához):
50 dkg finomliszt,
5 dkg cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
190 ml tej,
szűk fél kk só,
1 tojás
1,5 kk fahéj,
30 gr élesztő
+ vaj a szirmok kenéséhez, 1 db tojás a kenéshez és cukor a szóráshoz
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, elkeverjük, majd hozzátesszük a langyos tejet, sót, olvasztott vajat és az egész tojást, végül rámorzsoljuk az élesztőt.
Kézzel, vagy robotgéppel bedagasztjuk a tésztát, majd lefedjük és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Készítsünk elő egy 12 darabos muffin sütőt.
Fontos, hogy szellősen rakjuk a formába a rózsákat, mert kelés, és sülés közben nagyon sokat nőnek a rózsák.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettéosztjuk, majd egyenként vékonyra (kb 2 mm) kinyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kör szaggatóval szirmokat szaggatunk belőle.
Egy rózsához kb 14-15 szirmot számoljunk.
A szirmok egyik felét kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, hogy megakadályozzuk a szirmok összetapadását kelés közben.
A nem vajas részénél fogva formáljuk meg a rózsákat, azaz tekergessük egymás köré a szirmokat úgy, hogy a vajas része legyen a nyíló rész.
Tegyük a kész rózsát a muffinsütő mélyedésébe (papír kapszli).
Kelesszük duplájára, majd kenjük le egy lágyan felvert tojással, szórjuk meg alaposan cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.
(A recept: Rita konyhája oldalról, ahol igazán szépek a rózsák)
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!