Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hagymás-tepertős pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 dl tej
1 tojás
2,5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
bors
só
A töltelékhez:
20 dkg darált tepertő (tepertőkrém)
½ fej vöröshagyma
2 evőkanál zsír
bors
só
A tetejére:
1 tojás
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban pároljuk. Félretesszük hűlni és hozzákeverjük a tepertőkrémet.
A lisztet összekeverjük a tejjel felfuttatott élesztővel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk közepesen keményre és 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a hagymás tepertővel. A tésztát 3-szor hajtogatjuk, (a sorrend mindig ugyanaz legyen), és a hajtogatások között pihentetjük 20 percig. A 3. pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.
Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 4 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 5 napja itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!