Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Aranygaluska
Hozzávalók a tésztához:
75 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 tojás sárgája,
4,5 dl tej,
9 dkg vaj,
7,5 dkg cukor,
csipetnyi só
Hozzávalók a vanília sodóhoz:
3 db tojássárgája
1/2 liter tej
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
Hintéshez:
25 dkg darált dió,
10 dkg porcukor
10-15 dkg olvasztott vaj
A tészta készítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt, kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és pogácsa szaggatóval kiaggatjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk. A kiszaggatott karikákat a tálba szorosan egymás mellé helyezzük és megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukrozott darált dióval (citromhéjat reszelünk bele). Így rétegezzük tovább, a legfelső réteg tészta legyen, és ezt is kenjük meg olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőbe, szép aranybarnára sütjük.
Vanília öntet:
A tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral. A felmelegített tejet öntsük hozzá folyamatos kevergetés közben. Öntsük bele egy fazékba, majd 2-3 percig főzzük, hogy sűrűbb legyen az öntet.
|
|
Kőszeghy Anna írta 58 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!