Finomságok Konyhája: BAKONYI BETYARLEVES (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

BAKONYI BETYARLEVES

Hozzávalók



 6 adagra


A leveshez


1 evőkanál sertészsír


60 g szalonna (füstölt)


1 nagy fej vöröshagyma


4 teáskanál só


4 csipet fehérbors (őrölt)


500 g sertéscomb


1 db paradicsom


1 db TV paprika


2 evőkanál fűszerpaprika


300 ml víz (hideg)


250 g sárgarépa


150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa


200 g gomba - csiperke/sampion


1 csokor petrezselyemzöld


1700 ml víz


200 ml tejföl (20%-os)


1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)


1 csokor kapor (friss)


A csipetkéhez


100 g búzaliszt (BL55)


1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)


2 csipet só




Elkészítés
1


A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.



2


Beletesszük a falatnyi kockára vágott sertés húst, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott paprikát és paradicsomot, majd addig pirítjuk amíg levet nem eresztenek.



3


Az edényt lehúzzuk a tűzről, a leves alapot megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel.



4


Az edényt visszatesszük a tűzre, majd beletesszük a karikára vágott sárga- és fehérrépát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a csokor petrezselymet. Felöntjük a maradék vízzel, ellenőrizzük, hogy kell-e még sózni és addig főzzük amíg minden meg nem puhul.


5


A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd enyhén lisztezett felületre „csipkedjük”. A levesbe tesszük, majd addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.



6


A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd kanalazunk hozzá a leves levéből. Alaposan összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Beletesszük az apróra vágott kaprot is, majd pár percig forraljuk még.

Látta 175 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 4 éve

Finom lehet a levesed Hajnikám .Ezt nem ismerem csak hallomásból .Ha a receptet leírnád nagyon megköszönném.Puszi

Válasz

szanto hajnalka üzente 4 éve

Koszonom szepen Anna!Viszont kivanom!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

A betyárját!-de jól néz ki a levesed Hajnikám! Biztos finom volt! Boldog békés és betegségmentes új évet kívánok nektek! Puszi.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:

Paradcsomszosz_husgomboccal_2197960_1434_s

József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:

Vegyes_gyumolcsleves-004_2198002_7098_s

Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:

Rakottkelkaposzta_2197941_6681_s

Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Nudli_sargabarack_lekvarral_2198003_9349_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Vegyes_gyumolcsleves-004_2198002_7098_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Paradcsomszosz_husgomboccal_2197960_1434_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Rakottkelkaposzta_2197941_6681_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonyi_leves_2197940_8020_s

Garáz József írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Anna Köszönöm szépen a nevükben .

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu