Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
10 tojásból piskóta
4 dl tej
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
10 dkg Rama
5 dl tejszín
étcsokoládé a díszítéshez
Kerek piskótát készítünk, három részre vágjuk.
A tejet, a cukorral, a liszttel és a kakaóporral felfőzzük.
Ha kihűlt, 10 dkg Ramát belekeverünk.
4 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a vajas krémhez adjuk.
A lapokat ezzel a tejszínes krémmel töltjük meg. Étcsokoládéval és a maradék tejszínnel díszítjük.
Piskóta:
10 db tojás
8 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál liszt /ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 7 evőkanál liszt és 3 evőkanál kakaópor kell a piskótához/.
fél csomag sütőpor
A tojás fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab beleteszem a sárgáját és tovább verem még 3 percig.
A lisztet és a sütőport összekeverem és a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütöm /kb 15 perc alatt/ előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Igy a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni ha így sütjük meg. :)
|
|
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!