Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
80 dkg liszt
6 evőkanál olaj
0.5 liter tej
1 élesztő
1 evőkanál cukor
50 szem édeske
2 evőkanál kakaópor
Először az édeskét egy pici meleg tejben vagy egy pici vízben feloldjuk, és félretesszük. Az élesztőt a tejben az evőkanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzá jön az olaj, az élesztős tej és a feloldott édeske. Dagasztjuk.
Két részre vesszük, egyik részbe teszünk 2 evőkanál kakaóport, és összedolgozzuk pár perc alatt. Először a kakaós tésztát nyújtjuk ki, és félretesszük. Utána a fehér tésztát kinyújtjuk, és olvasztott zsírral vékonyan megkenjük, erre jön a barna tésztánk, és bejgli módjára feltekerjük. Az így kapott rudat kettévágjuk, és olajozott tepsibe tesszük, tetejét, oldalát olajjal vékonyan megkenjük. Egy órát kelesztjük. Előmelegített sütőben közepes lángon 40-45 percig sütjük. Kivételkor még megkenjük olajjal.
Géppel szoktam dagasztani, a kakaóport megéri egy pici langyos tejben elkeverni, mielőtt a tésztához adjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!