Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1 kisebb fej brokkoli
2 tojás
8 dl tej
finomliszt a sűrítéshez
10 dkg füstölt sajt
ételízesítő
1 kg burgonya
5 dkg vaj
bors
őrölt szerecsendió
4-5 gerezd fokhagyma
só
a sütéshez:
olaj
A brokkolit megmossuk és darabokra vágjuk. Forrásban lévő vízbe tesszük és ételízesítővel ízesítve puhára főzzük. Amíg a brokkoli fő, addig elkészítjük a tésztát. 3 dl tejből, 2 db tojásból és lisztből a palacsintáétól sűrűbb tésztát készítünk. Sóval ízesítjük és belereszeljük a füstölt sajtot. A puhára főtt brokkolit ebbe a tésztába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Nem kell sok sütés, csak annyi míg a bundája szép barna színt kap. A megpucolt burgonyát felkarikázzuk és olajozott tepsibe rakjuk. Ételízesítővel megszórjuk és rávágjuk a fokhagymákat. A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk kb. 5 dkg lisztet és 2-3 percig pirítjuk. Ekkor 5 dl tejet adunk hozzá és csomómentesre kikeverjük. (Lehetőleg meleg tejet használjunk.) Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Egészen lassú tűzön, nagyon gyakran kevergetve megfőzzük a lisztet a tejben. Akkor jó a mártás ha besűrűsödött. A tepsiben lévő burgonyára öntjük és forró sütőben megsütjük.
Én a bundázott brokkoli mellé nagyon szeretem a tejfölt is.:)
|
|
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!