Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói:
40 dkg liszt
20 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 tojás
pici só
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
1 kg pucolt alma
20 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
2 citrom
fahéj
1 tasak vanília puding
8 dkg darált dió
1 dl víz
A töltelék elkészítésével szoktam kezdeni, mert jó ha egy picit hűl, mielőtt a tésztára tesszük. Az almát megpucolom, nagyon apró kockákra vágom, kb. fél dl vízben felteszem főlni. Hozzáadom a cukrot, a citromok levét és a fahéjat. Mikor már megpuhult az alma, és kezd pépesedni, hozzáadom a Ramát és a darált diót. A vanília pudingot fél dl vízben elkeverem, és ezt is a töltelékhez adom, és forrástól számítva még 5 percig főzöm.
Ha ez kész csinálhatjuk a tésztát. A porcukros tejfölben felfuttatom az élesztőt, én ebben szoktam elkeverni a tojást. A lisztet, a Ramát, a sót és az étolajat összedolgozom, hozzáadom az élesztős tejfölt, és megkelesztem. A tészta 2/3 részét kinyújtom, és a zsírozott, lisztezett formába igazítom (nem kell hogy vastag legyen). Erre jön a töltelék. A maradék 1/3 rész tésztával díszítem. Sütés előtt tojássárgával megkenem. Forró sütőben, közepes lángon 40-45 perc alatt megsütöm.
Ha marad ki tészta nagyon finom mini kifliket lehet belőle készíteni lekvárral töltve.
|
|
Kőszeghy Anna 55 perce új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!