Finomságok Konyhája: Amerikai almás (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Amerikai almás

A tészta hozzávalói:

40 dkg liszt
20 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 tojás
pici só
2 evőkanál étolaj

A töltelékhez:
1 kg pucolt alma
20 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
2 citrom
fahéj
1 tasak vanília puding
8 dkg darált dió
1 dl víz

A töltelék elkészítésével szoktam kezdeni, mert jó ha egy picit hűl, mielőtt a tésztára tesszük. Az almát megpucolom, nagyon apró kockákra vágom, kb. fél dl vízben felteszem főlni. Hozzáadom a cukrot, a citromok levét és a fahéjat. Mikor már megpuhult az alma, és kezd pépesedni, hozzáadom a Ramát és a darált diót. A vanília pudingot fél dl vízben elkeverem, és ezt is a töltelékhez adom, és forrástól számítva még 5 percig főzöm.

Ha ez kész csinálhatjuk a tésztát. A porcukros tejfölben felfuttatom az élesztőt, én ebben szoktam elkeverni a tojást. A lisztet, a Ramát, a sót és az étolajat összedolgozom, hozzáadom az élesztős tejfölt, és megkelesztem. A tészta 2/3 részét kinyújtom, és a zsírozott, lisztezett formába igazítom (nem kell hogy vastag legyen). Erre jön a töltelék. A maradék 1/3 rész tésztával díszítem. Sütés előtt tojássárgával megkenem. Forró sütőben, közepes lángon 40-45 perc alatt megsütöm.
Ha marad ki tészta nagyon finom mini kifliket lehet belőle készíteni lekvárral töltve.

Látta 496 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Drávai Szabina üzente 11 éve

Köszönöm Éva. Puszi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mesterien kivitelezted ezt a finom sütit, a rácsozás nagyon tetszik. puszi: Éva

Válasz

Drávai Szabina üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

Válasz

szanto hajnalka üzente 11 éve

Nagyon jol nezz ki!!!!

Válasz

Drávai Szabina üzente 11 éve

Köszönöm Editke. Valóban finom. Nem is tartott sokáig.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép,de milyen finom lehetett!
Milyen szép szabályos a rácsozás is!
Gratulálok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 55 perce új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu