Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ostoros kalács
Hozzávalók:
A tésztához
60 dkg liszt
3 darab tojás
csipet só
4 dl tej
6 dkg kristálycukor
5 dkg élesztő
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3-4 evőkanál kakaópor
Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet, a sót, az étolajat és a tojások sárgáját egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztani kezdjük. Mikor már kezd hólyagosodni a tészta, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és ezzel is dagasztjuk még tovább.
A kelt tésztát 6 egyforma cipóra osztjuk és fél óráig kelesztjük lisztezett deszkán letakarva.
A töltelékhez a hozzávalókat jól kikeverjük.
A cipókat egyenként kinyújtjuk, mindegyiket megkenjük a kakaós krémmel és egyesével bejgli módjára feltekerjük. Három rudat összefonunk és olajozott tepsibe tesszük. A másik hárommal szintén így járunk el. A tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lángon 40 perc alatt megsütjük.
|
|
Garáz József 5 órája új képet töltött fel:
Garáz József 5 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 3 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!