Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
A piskótához:
5 darab tojás
5 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
20 dkg tehéntúró
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
barackbefőtt
1 evőkanál étkezési zselatin
A díszítéshez:
2 dl tejszín
A piskótához a tojássárgákat habosra verjük a kristálycukorral. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a tojások keményre vert habjával hozzákeverjük. (Azért ennyi a liszt mennyisége, mert így könnyebb a tésztát feltekerni.) Vajazott, lisztezett tepsiben, forró sütőben sütjük. Vigyázni kell, nem szabad hogy kiszáradjon, mert akkor nem lehet feltekerni a piskótát. Ha megsült, deszkára borítjuk, és még melegen sütőpapírra feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. A túrót villával összetörjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a túrót. Három evőkanálnyi langyos barackbefőtt levében feloldjuk a zselatint, és a túrós krémhez adjuk. Ezt a krémet kenjük a piskótára. Barackbefőttet szórunk rá, majd feltekerjük. A roládot a felvert tejszínnel díszítjük.
|
|
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Szia drága Hajnikám Köszönöm szépen a kedves hozzászólást...
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!