Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mascarpones - almás szelet
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Almás szósz:
70 dkg pucolt alma
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg kristálycukor
fél citromnak a leve
fahéj
Krém:
25 dkg mascarpone
3 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
Először az almát nagyon apró kockákra vágjuk és annyi vízben tesszük fel főlni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromnak a levét. Amikor már megpuhult az alma a vaníliás pudingot pici vízben feloldjuk és az almára öntjük. Pár perc alatt sűrűre főzzük.
Félre tesszük hűlni.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk gépi habverővel és félretesszük. A tojássárgájához adjuk a kristálycukrot és habosra kavarjuk, utána hozzáadjuk a vizet és még tovább verjük pár percig. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sárgájához adjuk. Óvatosan hozzákeverjük a a felvert fehérjét. Normál méretű tepsiben megsütjük a piskótát. Ha megsült hűlni hagyjuk, majd két részre vágjuk.
A krémhez a tojásokat, a cukorral gőz fölött habosra verjük és hűlni hagyjuk.
A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük.
A mascarponét a vaníliás cukorral elkeverjük és a felvert tejszínhez adjuk. A kihűlt tojáshabhoz keverjük az egészet.
Egy piskóta lapot tálcára teszünk megkenjük az almás szósszal és erre kenjük a mascarponés tejszínes krémet. Ráhelyezzük a másik lapot majd a tetejére kenjük a maradék krémet.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!