Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mascarpones - almás szelet
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Almás szósz:
70 dkg pucolt alma
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg kristálycukor
fél citromnak a leve
fahéj
Krém:
25 dkg mascarpone
3 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
Először az almát nagyon apró kockákra vágjuk és annyi vízben tesszük fel főlni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromnak a levét. Amikor már megpuhult az alma a vaníliás pudingot pici vízben feloldjuk és az almára öntjük. Pár perc alatt sűrűre főzzük.
Félre tesszük hűlni.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk gépi habverővel és félretesszük. A tojássárgájához adjuk a kristálycukrot és habosra kavarjuk, utána hozzáadjuk a vizet és még tovább verjük pár percig. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sárgájához adjuk. Óvatosan hozzákeverjük a a felvert fehérjét. Normál méretű tepsiben megsütjük a piskótát. Ha megsült hűlni hagyjuk, majd két részre vágjuk.
A krémhez a tojásokat, a cukorral gőz fölött habosra verjük és hűlni hagyjuk.
A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük.
A mascarponét a vaníliás cukorral elkeverjük és a felvert tejszínhez adjuk. A kihűlt tojáshabhoz keverjük az egészet.
Egy piskóta lapot tálcára teszünk megkenjük az almás szósszal és erre kenjük a mascarponés tejszínes krémet. Ráhelyezzük a másik lapot majd a tetejére kenjük a maradék krémet.
|
|
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!