Finomságok Konyhája: Fekete-erdő alagút

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Fekete-erdő alagút

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás




Hozzávalók 8-10 szelethez:


Az öt legjobb karácsonyi süteményA tésztához:

• 12 dkg puha vaj
• 3-4 tojás (mérettől függően)
• 12 dkg liszt
• 12 dkg cukor
• 2-3 evőkanál kakaópor

A töltelékhez:

• 1 üveg meggybefőtt
• 4-5 dl tejszín
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 csomag habfixáló

A cukorsziruphoz:

• 1,2 dl víz
• 2 evőkanál cukor
• ízlés szerint rum

A vajat a tojássárgájával és a cukor felével kihabosítjuk, majd a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A vajas részt a fehérjehabbal lazítjuk, és belekeverjük a kakaóval elkevert lisztet. Egy vajazott-lisztezett őzgerincformát háromnegyedig töltünk a masszával, és 160 °C-os sütőben kb. 25-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. (Ha marad masszánk, kis halmokat készíthetünk belőle, és megsüthetjük sütőpapíron.)
A meggyet mossuk meg, csöpögtessük le, majd a tejszínt verjük habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A cukorsziruphoz a vizet a cukorral forraljuk fel, ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a rumot.
A kihűlt tésztát vágjuk három lappá, rétegezéskor locsoljuk meg a sziruppal. Nyomózsákból a habbal húzzunk csíkokat, és két csík közé szórjunk meggyet. Hagyjunk egy kis tejszínt díszítéshez, kenjük be az alagút külsejét, és szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt legalább 2-3 órát pihentessük hűtőben.

• Elkészítési idő: 90 perc.
• Hűtés: 3 óra.

Címkék: http://www.nlcafe.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jóóó!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Lányok.
Örülök,hogy tetszik.
Zsuzsa Te már sütötted,biztosan finom lehet.

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 12 éve

Bizony finom! Ezt már én is csináltam! üdv.:Zsuzsa

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Teljesen jó ez a recept egyszerű az elkészítése.
A végeredmény pedig nagyon finom.Köszönöm Editke

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu