Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói:
60 deka liszt
4 deci tej
3 tojássárgája
6 deka cukor
3 ek étolaj
csipet só
5 deka friss élesztő
1 tojás megkenni a tetejét
Krém:
25 deka Ráma margarin
20 deka porcukor
3 ek natúr kakaópor
Elkészítés:
Kimértem a hozzávalókat. A liszt nálam fele rétesliszt, fele finomliszt volt. A kenyérsütőgép tartályába beletettem először a folyékony hozzávalókat, rá a lisztet, melynek a közepébe kis mélyedésbe morzsoltam az élesztőt. A gépet bekapcsoltam és másfél óra múlva vettem ki a megkelt tésztát.
A tésztát jól átgyúrtam, hat egyenlő cipóba osztottam.
A cipókat egyenként kinyújtottam kb. 25x30 cm-es téglalappá és a krémet elosztva mindegyiket bekentem krémmel, majd feltekertem egyenként hosszában, aztán hármasával összefontam.
Két hármasfonású kalácsom lett, melyet még kb. húsz percig kelesztettem a sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 25 percig sütöttem, majd elzárva a sütőt még öt percig bent hagytam.
Langyosan kell felmetélni . És hát nagyon-nagyon finom! Másnap is, ha marad!
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!