Finomságok Konyhája: Ostoros kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ostoros kalács

Tészta hozzávalói:
60 deka liszt
4 deci tej
3 tojássárgája
6 deka cukor
3 ek étolaj
csipet só
5 deka friss élesztő
1 tojás megkenni a tetejét

Krém:
25 deka Ráma margarin
20 deka porcukor
3 ek natúr kakaópor


Elkészítés:
Kimértem a hozzávalókat. A liszt nálam fele rétesliszt, fele finomliszt volt. A kenyérsütőgép tartályába beletettem először a folyékony hozzávalókat, rá a lisztet, melynek a közepébe kis mélyedésbe morzsoltam az élesztőt. A gépet bekapcsoltam és másfél óra múlva vettem ki a megkelt tésztát.
A tésztát jól átgyúrtam, hat egyenlő cipóba osztottam.
A cipókat egyenként kinyújtottam kb. 25x30 cm-es téglalappá és a krémet elosztva mindegyiket bekentem krémmel, majd feltekertem egyenként hosszában, aztán hármasával összefontam.
Két hármasfonású kalácsom lett, melyet még kb. húsz percig kelesztettem a sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 25 percig sütöttem, majd elzárva a sütőt még öt percig bent hagytam.

Langyosan kell felmetélni . És hát nagyon-nagyon finom! Másnap is, ha marad!

Látta 645 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Köszönöm mindkettőtöknek.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Marisz a kalácsod csoda finom.Puszi Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jól sikerült a kalácsod Marcsikám!
Finom,krémes.
Köszönjük.
Gratulálok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu