Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
35 dkg pucolt sárgarépa
10 dkg darált dió
14 dkg finomliszt
14 dkg rétesliszt
1,5 dl napraforgóolaj
30 dkg barna cukor
csipetnyi só
2 teáskanál vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A megtisztított répát apró reszelőn lereszelem. Liszteket, sütőport, fahéjat sót összekeverem. Másik edényben a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral géppel néhány perc alatt habosra kikeverem. Apránként beleadom az olajat, majd a lisztet, diót és a kinyomkodott reszelt répát kézzel, fakanállal forgatom hozzá. Kikent, lisztezett tortaformába töltöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 40 perc) sütöm. kivéve rácson kihűtöm.
Én most a húsvét jegyében nyuszis formában sütöttem. a kihűlt lapot kettévágtam és narancsos sárgarépa lekvárral töltöttem.
Kívülről zöldre színezett mascarponés krémmel kentem körbe.
Mascarponés krém:
20 deka házi mascarpone
10 deka vaj
2-3 evőkanál porcukor
1 tk zöld színű mandula aroma
1 mk folyékony zöld festék
A szobahőmérsékletű vajat, mascarponét a porcukorral jó krémesre kikevertem majd színeztem.
A nyuszis részre régebbről maradt pillecukor fondantot borítottam. A nyuszi lábánál lévő tojásokat folyékony ételfestékkel színeztem. Fű gyanánt a zöld részre még tettem sajtreszelőn lereszelt zöld fondantot. Hűtőben töltötte az éjszakát.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!