Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói:
4 tojás
25 deka porcukor
25 deka liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl meleg víz
4 evőkanál kakaópor
3/4 zacskónyi sütőpor
Krém hozzávalói:
25 deka vaj
15 deka porcukor
4 evőkanál rum
1 csomag puncspuding por
fél liter tej
Tetejére:10 deka olvasztott csoki
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, hozzáadva az olajat és a meleg vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját. Ekkor kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaót (én még 2 kanál vizet is teszek) és őzgerinc formában mindkettőt megsütjük.
Míg hűltek, elkészítettem a krémet. A vajat a porcukorral habosra kevertem, hozzáadtam a rumot is. A pudingot a szokásos módon megfőztem (cukrot csak 2 evőkanállal tettem bele)és amikor kihűlt hozzákevertem a vajkrémhez.
A tésztákat felszeleteltem 1 centiméteresre majd szeletenként megkentem a krémmel és állítva úgy raktam össze, hogy egy sárga, egy barna tészta, közötte a puncsos krém. Amikor minden elfogyott és kész a "méter", leöntöm olvasztott csokival, melyet 1-2 kanál étolajjal kikeverek.
Ferdén felszeletelve rakjuk tányérra, akkor lesz csíkos.
|
|
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!