Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Piskóta hozzávalói:
3 tojás
3 csapott evőkanál cukor
2 púpozott evőkanál liszt
1 csapott evőkanál kakaópor
1 késhegynyi sütőpor
Ezekből megsütöttem a piskótalapot, míg hűlt, addig elkészítettem a krémet.
Krém hozzávalói:
25 deka margarin
20 deka porcukor
3 deci tej
3 púpozott evőkanál liszt
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rum
5 deka darált dió
fél üveg magozott meggy
A margarint a porcukorral habosra kikevertem.
A tejet, lisztet, tojássárgákat egy lábosba tettem és állandó kevergetés mellett sűrű habarássá főztem.
Többször megkeverve kihűtöttem, majd hidegen összekevertem a cukros margarinnal, hozzáadtam a darált diót, vaníliás cukrot és a rumot is.
A krém felét a tortagyűrűbe helyezett piskótakarikára kentem, majd megszórtam meggybefőttel.
A többi krémet erre tettem, elsímogattam a tetejét és egy éjszakára hűtőbe került.
Reggel elkészítettem a csokimázat a torta tetejére.
Csokimáz hozzávalói.
dió nagyságú margarin
2 evőkanál forróvíz
2 evőkanál kakaópor
20deka porcukor
A hozzávalókat egy edénybe tettem és forrásig melegítettem kevergetés közben.
Kis hűtés után rásímítottam a torta tetejére és ismét hűtőbe tettem a tortát.
Mivel a tortakrémbe nem tettem semmi fixálót vagy zselatint, ezért a karima levételekor megrepedezett a torta tetején a csokimáz.
Kevés olvasztott tejcsokival és fehércsokival "foltoztam" be.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!