Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ezt a tortát cukor helyett xilittel csináltam.
Tészta hozzávalói:
3 tojás
150 gramm xilit + 6 gramm a habhoz
263 gramm liszt, ebből 3 evőkanál kakaópor
1,15 deci tej
1,15 deci étolaj
3/4 cs. sütőpor
Tészta elkészítése:
Előkészítettem négy edényt.
Egyikbe beleszitáltam a lisztet a kakaóporral, sütőporral és szárazon jól összekevertem.
Másodikba a tojásfehérjék kerültek.
Harmadikba a tojássárgák a xilittel, tejjel és olajjal.
Negyedikbe kimértem a habfelveréshez való xilitet.
Először a tojáshabot vertem fel. Mikor kicsit felvcerődött dobtam bele egy csipet sót, pár csepp citromlét, és kis idő múlva a 6 gramm xilittel addig vertem, míg az edényt felfordítva nem folyt ki.
Aztán a tojássárgákat a xilittel, tejjel, olajjal összekevertem, csak hogy elvegyüljön.
Erre rászitáltam a kakaóporos-sütőporos lisztet, és először csak óvatosan összekevertem, majd a gépet bekapcsolva magasabb fokozaton szép simára, fényesre kevertem, kb. 2 perc alatt. A színe kicsit kivilágosodott.
Ezután a kemény habból apránként háromszor egy-egy kanállal hozzátettem és fellazítottam vele az elegyet. Közben habkártyával a tál oldaláról is leszedtem a rátapadt masszát. Végül az összes habot fakanállal eloszlattam a tésztában, és egy 24 centi átmérőjű tortaformába töltöttem. A tortakarika aljára előtte sütőpapírt szabtam.
Előmelegített 175 fokos sütőbe toltam. Fél óra után tűpróbát végeztem, és mivel ragadt még a közepe, a tetejét letakarva sütöttem még negyed órát, majd a sütőt lekapcsolva 5 percig még bent hagytam.
A formából kivett tortakarikát sütőrácson hűtöttem ki, addig pedig megfőztem a belevaló krémet.
Krém hozzávalói:
300 gramm xilit
3 evőkanál víz
3 evőkanál tej
3 evőkanál kakaópor
300 gramm margarin
22 gramm liszt
1-2 kanál rum
4 kisebb tojás
Krém főzése:
A lisztet, xilitet, kakaóport szárazon összekevertem(kakaóporom sajnos csak 2 kanállal volt), majd hozzáadtam a folyadékokat, a tojásokat és mindent jól összekevertem. Mindezt egy vastagaljú lábasban, melyet a tűzhelyre tettem és állandóan kevergetve felfőztem, a tejbegrízhez hasonlatosan kicsit pöfögtettem.
Hideg vízben hűtöttem időnként megkeverve.
Közben a margarint kicsit meglágyítottam mikróban, majdnem folyósra és önmagában kikevertem.
Mikor a lisztes pép teljesen kihűlt, összevegyítettem a margarinnal és néhány perces gépi keveréssel jól kihabosítottam. Kicsit világosodott a krém, könnyű állagú lett.
A teljesen kihűlt piskótát három lapba vágtam és megtöltöttem a krém kétharmadával, az egyharmadot pedig a külsejére kentem rá.
Kicsit kiskanállal felhúzgáltam helyenként a krémet, valamint megszórtam kis reszelt diabetikus csokival.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!