Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vasi rétes Vassné Editke receptje szerint
A tésztához:
6 rúdhoz:
2 kefír
3 egész tojás
liszt
pici só
A cseresznyés töltelékhez:
1 kg magozott cseresznye
cukor ízlés szerint
pici őrölt fahéj
a tökös-mákos töltelékhez:
1 kg gyalult tök (mirelit is lehet)
2-3 dl tejföl
porcukor ízlés szerint
10-15 dkg darált mák
A tészta megkenéséhez:
2,5 dl olaj
25 dkg liszt
A rudak lekenéséhez:olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk
kevés sóval és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj ,25 dkg liszt,kihűtjük
és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük,
tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük.
Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk,
kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
A tökös- mákos töltelék:
A tököt legyalultam, cukroztam, darált mákkal és tejföllel összekevertem.
|
|
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 9 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 9 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!