Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vasi rétes Vassné Editke receptje szerint
A tésztához:
6 rúdhoz:
2 kefír
3 egész tojás
liszt
pici só
A cseresznyés töltelékhez:
1 kg magozott cseresznye
cukor ízlés szerint
pici őrölt fahéj
a tökös-mákos töltelékhez:
1 kg gyalult tök (mirelit is lehet)
2-3 dl tejföl
porcukor ízlés szerint
10-15 dkg darált mák
A tészta megkenéséhez:
2,5 dl olaj
25 dkg liszt
A rudak lekenéséhez:olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk
kevés sóval és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj ,25 dkg liszt,kihűtjük
és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük,
tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük.
Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk,
kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
A tökös- mákos töltelék:
A tököt legyalultam, cukroztam, darált mákkal és tejföllel összekevertem.
|
|
Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!