Finomságok Konyhája: Sütőporos diós kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütőporos diós kalács

Diós kalács
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
2 tk. sütőpor
csipet só
22 dkg vaj
22 dkg cukor
1 vaníliás cukor
4 db tojás
17 dkg tejföl

A töltelékhez:
10 dkg durvára vágott dió
6 tk. kristálycukor
1 tk. cukrozatlan kakaópor
1 mk. őrölt fahéj

A fűszeres morzsához:

8 dkg liszt
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg hideg vaj
4 tk. cukor
1 mk. sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
csipet só

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral,sóval összekeverjük.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat,majd a tejfölt.
Fakanállal óvatosan hozzá keverjük a sütőporos lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A morzsa hozzávalóit is össze keverjük.
Egy kalács formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az első részt a forma aljába tesszük,megszórjuk a töltelék felével,majd a következő tészta masszát tesszük rá,utána megszórjuk a másik fele töltelékkel és befedjük a 3. rész tésztával,tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.
170 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Tűpróba!
Nagyon finom kalács,készítsétek el!

Vassné Editke receptje

Látta 200 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 11 éve

Finom lehetett Marcsikám!
P.ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Végül is .én a Sthal konyhában találtam a receptet,egy kis módosítással sütöttem meg.
Lekvárral is finom lehetett.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok, tényleg nagyon finom. Délután egy kis eperlekvárral is megkentünk 1-1 szeletet, a Papa ötlete volt. Mit ne mondjak fenséges volt.
Biztosan megsütöm még máskor is.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Jó kis recept Marikám gratulálok,
jól néz ki és finom is amint a receptet olvasom.
A diósat mi is szeretjük Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép lett Marikám.
Örülök,hogy Te is kipróbáltad.
Köszönöm szépen .Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vegyél Évikém, nagyon finom!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Itt is kééérek szépen, gyönyörű. puszi: Éva

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 19 órája a(z) Lebbencs leves. képhez:

Lebbencs_leves_2194252_5741_s

Marcsi! Köszönöm szépen a Nejem nevében. A lebbencset...

Domján Mária írta 20 órája a(z) Brokkoli leves kelkáposzta csíkokkal képhez:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194250_4652_s

Micsoda kreativítás Annám és nagyon gusztusos Köszönöm ...

Domján Mária írta 20 órája a(z) Lebbencs leves. képhez:

Lebbencs_leves_2194252_5741_s

Nagyon finom levest hoztál Józsikám köszönöm hogy ...

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

Lebbencs_leves_2194252_5741_s

Garáz József írta 22 órája a(z) Székelykáposzta képhez:

Szekelykaposzta-005_2194229_5343_s

Marcsi! Köszönöm szépen !Ezt én készítettem.

Garáz József írta 22 órája a(z) Birsalmasajt. képhez:

Birsalmasajt-003_2194233_2836_s

Marcsi Köszönjük szépen. Átadva.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Birsalmasajt. képhez:

Birsalmasajt_2194230_6264_s

Szépek lettek, és bizonyára finomak is. Ügyesek vagytok ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194250_4652_s

Domján Mária írta 1 napja a(z) Székelykáposzta képhez:

Szekelykaposzta-005_2194229_5343_s

Jajj de szeretem .Köszönöm Józsikám hogy elhoztad de ...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Birsalmasajt. képhez:

Birsalmasajt-001_2194231_1507_s

Nagyon szépek puszi .

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu