Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós kalács
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
2 tk. sütőpor
csipet só
22 dkg vaj
22 dkg cukor
1 vaníliás cukor
4 db tojás
17 dkg tejföl
A töltelékhez:
10 dkg durvára vágott dió
6 tk. kristálycukor
1 tk. cukrozatlan kakaópor
1 mk. őrölt fahéj
A fűszeres morzsához:
8 dkg liszt
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg hideg vaj
4 tk. cukor
1 mk. sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
csipet só
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral,sóval összekeverjük.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat,majd a tejfölt.
Fakanállal óvatosan hozzá keverjük a sütőporos lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A morzsa hozzávalóit is össze keverjük.
Egy kalács formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az első részt a forma aljába tesszük,megszórjuk a töltelék felével,majd a következő tészta masszát tesszük rá,utána megszórjuk a másik fele töltelékkel és befedjük a 3. rész tésztával,tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.
170 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Tűpróba!
Nagyon finom kalács,készítsétek el!
Vassné Editke receptje
|
|
Garáz József írta 19 órája a(z) Lebbencs leves. képhez:
Marcsi! Köszönöm szépen a Nejem nevében. A lebbencset...
Domján Mária írta 20 órája a(z) Brokkoli leves kelkáposzta csíkokkal képhez:
Micsoda kreativítás Annám és nagyon gusztusos Köszönöm ...
Domján Mária írta 20 órája a(z) Lebbencs leves. képhez:
Nagyon finom levest hoztál Józsikám köszönöm hogy ...
Garáz József 22 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 22 órája a(z) Székelykáposzta képhez:
Marcsi! Köszönöm szépen !Ezt én készítettem.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Birsalmasajt. képhez:
Szépek lettek, és bizonyára finomak is. Ügyesek vagytok ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 napja a(z) Székelykáposzta képhez:
Jajj de szeretem .Köszönöm Józsikám hogy elhoztad de ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!