Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mohácsi rétes
Hozzávalók:
6 réteslap
4 db 150 gr-os kefir
3 db tojás
1,5 pohár búzadara
1 db citrom reszelt héja és leve
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
3/4 pohár étolaj
5 pohár porcukor
50 dkg túró
1 doboz őszibarack befőtt
A réteslapok kenéséhez:
étolaj
A rétes tetejére:
1 db tojás
1 ek. tejföl
Elkészítése:
A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk.
Ez fontos,mert a rétesből nem lesz semmi!
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
Az első réteslapot rátesszük,olajjal lekenjük,következik a 2. réteslap.
Erre öntjük a fele búzadarás keveréket,ami a hűtőben megduzzadt.
Megszórjuk a túró felével,majd a feldarabolt barack felével.
Rátesszük a következő két réteslapot,egyenként lekenjük olajjal.
Erre kerül a másik fele darás keverék,megszórjuk a túróval,majd a barack darabokkal és befedjük a 2 db olajozott réteslappal.
Az egész tojást felverjük,tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.
Meggyel is készíthető,legközelebb azzal készítem.
180 fokra melegített sütőben,szép aranysárgára megsütjük.
Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét,ha gyorsan sülne,meg ne égjen a teteje!
Én meggyel készítettem, ötlet Editkétől, Marcsitól.Az eredeti rec.Molnár Jutkától van.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!