Finomságok Konyhája: Sólet, ahogy én készítem (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sólet, ahogy én készítem

SÓLET, ahogy én készítem.

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök
40 dkg bab
10-15 dkg árpagyöngy /gersli/
1 fej vöröshagyma
Kb.6-8 gerezd fokhagyma
Őrölt bors
Pirospaprika
Kevés só
2-3 kanál olvasztott zsír
Annyi tojás ahányan vagyunk

Elkészítés:
A csülköt , a babot és az árpagyöngyét előző este beáztatjuk
Reggel leszűröm , cseréptálba teszem a csülköt /én kettévágtam/, majd fűszerezem a babot és a gerslit a következőképpen? A hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom és belekeverem,ugyancsak belekeverem a borsot,pirospaprikát /ez ízlés szerinti mennyiség/ és kevés sót teszek rá, a füstölt csülök miatt, 2-3 kanál olvasztott zsírral meglocsolom,ez függ attól milyen zsíros a csülök.
Mindezeket a cseréptálba teszem és körbe rakom az alaposan megmosott nyers tojásokkal.
Ezután annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen csak ellepje.

Hideg sütőben kezdem a sütést,az első 15-20 percben erős lángon, utána közepes hőmérsékleten 3 órát sütöm.

Az eredeti sólet ugye füstölt libacombbal és libazsírral készül, de nekem nem futkos liba az udvaron, a boltba meg borsos áron mérik. Nagyon finom még füstölt tarjával is a sólet.

Látta 173 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen töltött káposztába is nagyon finom, aki egyszer kipróbálja megszereti.
Mindent az egészségért.
Jó főzést kívánok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marcsika.

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Marikám isteni finom lehetett.
Nagyon guszta.Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marikám a válaszod.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen Editke, rizs helyett teszik a töltött káposztába, én Tokaj vidékén ettem elöször így töltött káposztát és valami Isteni finom volt. Én magam is készítettem már árpagyönggyel,vagy gerslivel vagy hántolt árpával /ki hogy nevezi/ és szeretjük. Nem beszélve arról, hogy nagyon egészséges.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ottó.
Szeretjük a töltött káposztát is,akkor a rizs helyett használjuk az árpagyöngyöt?
Én,így gondoltam.
üdvözöllek:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm a válaszod Marika.
Hamarosan megyünk nagyobb városba és ott beszerzem,mert falun nem árusítják,mivel nem annyira keresett cikk.
Mindenképpen el fogom készíteni.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ottó, valóban a töltött káposztába is nagyon finom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Magyarul "Árpagyöngy" ! Sokan még gerslinek ismerik.
Igaza van kellemes egészséges, hurkába, székelykáposztába, töltött káposztába, is nagyon finom.
Nagyon sokan főznek vele, régóta ismerik árulják a boltokban. Ön is ízletes ételt készített, ezek szerint sokat használja. Mi is a kedves nejemmel.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 23 órája a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu