Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
SÓLET, ahogy én készítem.
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök
40 dkg bab
10-15 dkg árpagyöngy /gersli/
1 fej vöröshagyma
Kb.6-8 gerezd fokhagyma
Őrölt bors
Pirospaprika
Kevés só
2-3 kanál olvasztott zsír
Annyi tojás ahányan vagyunk
Elkészítés:
A csülköt , a babot és az árpagyöngyét előző este beáztatjuk
Reggel leszűröm , cseréptálba teszem a csülköt /én kettévágtam/, majd fűszerezem a babot és a gerslit a következőképpen? A hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom és belekeverem,ugyancsak belekeverem a borsot,pirospaprikát /ez ízlés szerinti mennyiség/ és kevés sót teszek rá, a füstölt csülök miatt, 2-3 kanál olvasztott zsírral meglocsolom,ez függ attól milyen zsíros a csülök.
Mindezeket a cseréptálba teszem és körbe rakom az alaposan megmosott nyers tojásokkal.
Ezután annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen csak ellepje.
Hideg sütőben kezdem a sütést,az első 15-20 percben erős lángon, utána közepes hőmérsékleten 3 órát sütöm.
Az eredeti sólet ugye füstölt libacombbal és libazsírral készül, de nekem nem futkos liba az udvaron, a boltba meg borsos áron mérik. Nagyon finom még füstölt tarjával is a sólet.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!