Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 4 főre
- 8 tojás
- 1 l tej
- 2 kanna Cukor (200 g)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, légkeverés nélkül.
A vaníliás cukrot és 1 kanna cukrot a tejhez adjuk, felforraljuk mig a cukor megolvad. Hagyjuk kihűlni.
A sült karamel krém elkészitéséhez szükségünk van két edényre (lábosra), egy kiseb, meg egy nagyobra. A kisebik be kell hogy férjen a nagyob labosba.
A kisebik lábosba teszünk 1 kanna cukrot amit olvasszuk addig, míg karamell színű nem lesz a cukor. Kör mozdulattal beboritjuk a lábos falait a karameles cukorral. Hagyuk kihülni. Az égetet cukor meg fog keménykedni a lábos falán.
Felverjük a tojásokat, hozzádjuk 1 ek lisztet és a kihült tejet. Beleöntjük a karamelás falú kisebik lábosba.
A nagy lábosba forró vizet öntünk és bele hejezük a kisebik lábost. Süssük ki a 175 C-os sütőben kb. 60 perc alatt, légkeverés nélkül. Addig kell sütőben tartsuk, mikor megütögetve a laboskát, középen, a bőrös felület alatt már nem lötyög hígan.
Ha kisült a karamel krém, hűtsük ki teljesen - kb. 2 óra.
Kihüles után, vágjuk körbe egy éles, sima pengéjű késsel, és borítsuk ki a tányérra.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 20 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!